Maak kennis met Benjamin Stobbe

Electrical power engineer and consultant

Benjamin Stobbe is electrical power engineer en consultant bij Ventolines. Wat doe je zoal in deze functie? “Ik houd me bezig met de elektrische infrastructuur van projecten, van de turbine tot aan de netaansluiting bij de netbeheerder. Dit kan op midden spanning zijn (Liander, Enexis, Stedin), maar ook op hoogspanning bij TenneT. Voor mij is het belangrijk dat ik naast op kantoor, ook in het veld werk. Ik stel eerste voorontwerpen en technische contracten op, controleer elektrische ontwerpen en berekeningen, manage de elektrische raakvlakken en begeleid de elektrische werken. Maar ook het afnemen en bijwonen van testen van de belangrijkste componenten behoren tot mijn verantwoordelijkheden. Bovendien moet ik dit alles ook kunnen uitleggen en toelichten aan de klant.” 

“Met een team van experts van alle vakgebieden zetten we samen iets moois neer. We hebben elkaar nodig om ons doel te bereiken, dat zorgt voor een goede verbinding onderling.” 

“Duurzame energie heb ik altijd al interessant gevonden, daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. Dat was voor mij dan ook de reden om in de duurzame energiesector te gaan werken. Ik heb de capaciteit om impact te maken, daar moest ik van mezelf dan ook iets mee doen. Het liefst wilde ik iets doen wat tastbaar is, duurzame energieprojecten zijn daar een mooi voorbeeld van.” 

“Toen ik in 2019 bij Ventolines begon was ik een van de eerste elektrotechneuten, mede dankzij de korte lijnen kon ik echt impact maken in mijn rol. Natuurlijk bracht het ook uitdagingen, want soms miste ik vak-experts waarmee ik kon sparren. Na drie jaar bevalt het me nog steeds goed! Ik werk aan mooie projecten, denk aan Windpark Fryslân, Windpark Hattemerbroek, Windplan Groen en het Gesloten Distributiesysteem Groen. Hoe stoer is het dat ik heb bijgedragen aan deze projecten in verschillende rollen, zowel ondersteunend als ook technisch in de lead?” 

“Maar er is natuurlijk meer in het leven dan elektrotechniek, gezelligheid en plezier vind ik ook erg belangrijk. Daarom ben ik vrij snel nadat ik bij Ventolines begon lid geworden van de feestcommissie, wat mij veel plezier geeft. Met een aantal collega’s houden we ons bezig met het creëren van binding en gezelligheid door borrels, evenementen of teambuilding activiteiten te organiseren.”

Ventolines is erg betrokken bij de energietransitie, we maken graag tijd vrij voor rondleidingen en projectbezoeken met geïnteresseerde, klanten, omwonende en studenten, van zowel middelbare als hogescholen en universiteiten. Zo hopen we naast alle belanghebbenden ook de toekomstige generaties te inspireren voor de duurzame energie.” 

“Het geeft mij energie dat ik mijn steentje bijdraag aan een betere wereld. Duurzame energie betekent voor mij zorgen dat toekomstige generaties ook van de wereld kunnen genieten zoals wij dat doen. Hier zal een combinatie van zon, wind, water en energieopslag een belangrijke rol in spelen. Alleen door samen te werken komen we verder, daarom is het ook zo’n uitdaging. Als Ventolines zijn we hier ook druk mee bezig, denk bijvoorbeeld aan het opstellen van marktstandaarden, of overeenkomsten die voor wind-, zon- en opslagprojecten het delen van een netaansluiting mogelijk maakt.” 

Call Now Button