Maak kennis met Joany Mennega

Asset Information & Process Manager

Joany Mennega werkt bij Ventolines als Asset Information & Process Manager. Kan je wat meer vertellen over jouw functie? “Natuurlijk. In mijn rol ben ik vooral bezig met het beheren en optimaliseren van processen op het gebied van documentatie, informatie en communicatie zowel intern als extern. Ik zorg voor gestandaardiseerde processen en documenten. Dit heb ik drie jaar gedaan tijdens de verschillende projectfasen van Windpark Fryslân, zoals de tender-, financierings-, contracterings- en  constructiefase. Sinds twee jaar ben ik onderdeel van het Asset Management team en 2022 stond voor ons in het teken van ISO55001.”

Je werkt inmiddels al meer dan vijf jaar bij Ventolines, hoe ben je hier terecht gekomen? “Ik ben eigenlijk per toeval het bedrijfsleven ingerold. Toen ik 17 was heb ik eerst een jaar geacteerd in het noorden van het land, bij de productie Theater te Water. Vanwege de goede sfeer en onderlinge connectie vond ik het moeilijk om afscheid te nemen van de theaterwereld. Zo heb ik later bijvoorbeeld nog in het bestuur van de stichting ‘Podium Verwondering’ gezeten.”

“Na mijn opleiding Media en Entertainment Management in Leeuwarden ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als Document Controller bij een datacenter van Google. Hier heb ik documenten gedigitaliseerd en processen geïmplementeerd. Vanwege verdere digitalisatie blijft het vakgebied zich natuurlijk continue ontwikkelen.”

“Op een gegeven moment was ik toe aan meer uitdaging en werd ik benaderd door een uitzendbureau met een opdracht voor Ventolines. Dat sprak me erg aan. Het beviel zelfs zo goed dat ik na drie jaar in vaste dienst ben gekomen.”

Waar ben je naast je werk graag mee bezig? “Ik doe vrijwilligerswerk als coach bij Vlucht Voorwaarts in Assen waar ik een groep nieuwe Nederlanders coach. Dit is een coachtraject van tien maanden voor (multi) culturele groepen. Vlucht Voorwaarts verbindt nieuwe Nederlanders met mensen die al langer in Assen wonen door een maatjes duo traject. Middels verschillende ontmoetingsmomenten in kleine en grote groepen wordt er een veilige plek gecreëerd waar nieuwe Assenaren zichzelf kunnen ontwikkelen. Ik coach deze kleine en grote groepsbijeenkomsten, maar ook de maatjes duo’s. We werken hierbij aan het vormen van doelen, ontdekken van kwaliteiten, netwerken, presenteren en leren van elkaars culturen, normen en waarden.”

“Tijdens de pandemie heb ik ook een zeer intensieve en leuke coachopleiding gedaan, en sinds mei 2022 heb ik mijn eigen coaching praktijk, Mennega Coaching, waar ik natuurlijk ook graag mee bezig ben. Als coach richt ik mij op loopbaanbegeleiding en teambuilding. Hiervoor heb ik ook mijn DISC en Drijfveren certificaat behaald. Ik werk graag met mensen en op deze manier kan ik bijdragen aan een gelukkige werkomgeving.”  

Hoe zou je Ventolines als organisatie omschrijven? “Het is een platte organisatie met een hecht team. Iedereen is toegankelijk en staat voor je klaar. Als externe had ik al veel verbinding met de organisatie, maar nu als vaste medewerker natuurlijk nog meer. Er wordt echt gezorgd dat je voldoening blijft halen uit je werk en dat je je kunt blijven ontwikkelen, zelfs in andere richtingen. Zo word ik binnenkort verantwoordelijk voor de ISO55001 en alles wat daarbij komt kijken.”

“Het zegt veel over een organisatie als externen, stagiair(e)s, afstudeerders en starters het zo moeilijk vinden om afscheid te nemen. Het gebeurt vaak genoeg dat bijvoorbeeld studenten na hun stage of afstuderen naast hun studie bij ons blijven werken.”

Je klinkt erg positief, maar wat vind je nou écht het leukste aan je baan? “Daar moet ik even over nadenken hoor! Waar ik vooral veel energie uit haal is de verantwoordelijkheid die je krijgt. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw baan en collega’s vertrouwen echt op jouw kennis en kunde. Op die manier kan je echt iets toevoegen aan de organisatie.”

Call Now Button