Maak kennis met Juliëtte de Rijk

Juliëtte de Rijk
Legal Counsel

Juliëtte de Rijk is Legal Counsel bij Ventolines, wat houdt dat precies in? “Ik adviseer initiatiefnemers van duurzame energieprojecten over de omgevingsrechtelijke aspecten van projectontwikkeling. Ik help mijn collega’s met vragen omtrent vergunningen, regulering, bestemmingsplannen en contracten.”

“We beginnen aan een project en werken vervolgens keihard om van alle uitdagingen een succes te maken, daardoor is het werk heel afwisselend.” 

Wat was voor jou de reden om in de duurzame energie te gaan werken? “Ik wil met mijn kennis op het gebied van omgevingsrecht graag  een verschil maken. Ik houd er niet van om aan de zijlijn te staan. Samen met mijn collega’s werk ik aan iets concreets, er komt echt iets te staan dat bijdraagt aan onze toekomst. Omdat ik deel uitmaak van zowel het legal team als het ontwikkelteam zit ik bovenop de actie. Ik krijg van alles wat mee. Ik ben dus niet alleen hardcore juridisch bezig, maar ook erg betrokken bij de praktijk. Daar haal ik veel energie uit. Dat ik mijn werk daarna overal om mij heen terugzie is een mooie bonus.”

“We werken aan hele gave projecten en zitten met de knapste koppen uit de industrie aan tafel, dat geeft een bijzonder fijne dynamiek in de vergaderzaal.” 

Hoe is het om bij Ventolines te werken? “Wat ik met name leuk vind is dat ik allerlei specialismes om mij heen zie. Ik zit niet alleen aan tafel met juridische collega’s, maar ook met ontwikkelaars, techneuten en financiële experts. Omdat we zo nauw met elkaar samenwerken leren we continue van elkaar!“

“Het team is erg gezellig, ik vind het erg leuk om op kantoor te zijn en samen met mijn collega’s te werken. De sfeer onderling is goed en we organiseren regelmatig leuke activiteiten waardoor we elkaar ook buiten het werk om goed leren kennen.”

Call Now Button