Ontmoet onze

oprichters

Oprichters Ventolines

Het team van Ventolines bestaat inmiddels uit meer dan 100 medewerkers, maar begon ooit met de gedreven broer en zus Anne en Jelma de Groot. Anne en Jelma de Groot groeiden op in de Noordoostpolder. Hier kregen zij duurzame energie met de paplepel ingegoten, toen hun vader in 1995 als een van de eersten een windturbine liet plaatsen op zijn akkerbouwbedrijf.

Anne kreeg de smaak te pakken en zette samen met zijn vader en een aantal compagnons een windpark op in Delfzijl. Na zijn studie Landbouwtechniek in Wageningen besloot hij met zijn ideeën en plannen terug te keren naar de Noordoostpolder. Jelma ging na haar middelbare school naar de Henley Business School en begon als marketingprofessional aan een internationale loopbaan. Na enkele jaren in het buitenland keerde zij terug naar Nederland. Samen met haar broer sloeg zij de handen ineen en in 2007 was Ventolines een feit.

Na de succesvolle realisatie van Windpark Westermeerwind en de ontwikkeling van Windpark Fryslân, besloten Jelma en Anne dat het tijd was om hun kennis en ervaring in windenergieprojecten toe te passen in de zonne-energiesector. Ook op het gebied van andere vormen van duurzame energie heeft Ventolines zich sterk ontwikkeld. Naast wind- en zonne-energieprojecten heeft Ventolines bijvoorbeeld veel kennis en ervaring op het gebied van opslag en systeemintegratie.

Ventolines is al vele jaren betrokken bij de ontwikkeling, bouw en het beheer van duurzame energieprojecten, zowel op land als in het water. Denk bijvoorbeeld aan Windpark Drentse Monden en Oostermoer en het grootste Nederlandse windpark op land Windplan Groen. Ook waren we verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en beheer van Windpark Westermeerwind en ’s werelds grootste windpark in een meer Windpark Fryslân.

Ventolines is met een team van meer dan 100 medewerkers een actieve speler in de wereld van de duurzame energieprojecten. We zijn daadkrachtig, vakkundig en inventief en hebben een diepe en brede kennis van de energiesector én van duurzame energie in het bijzonder. Binnen Ventolines werken we integraal samen met onze eigen ingenieurs, juristen, communicatieadviseurs, bedrijfskundigen en financieel specialisten. Zo helpen we opdrachtgevers over de gehele breedte van een project vooruit.

Call Now Button