nl en

Ventolines is net als de windenergiesector jong, ambitieus en snelgroeiend

Wij zijn dienstverleners die denken als eigenaren, maar we houden ook goed zicht op de belangen van alle andere betrokken partijen. Met onze ervaring en ons team van bevlogen windspecialisten zijn we in staat om onze opdrachtgevers te helpen bij de realisatie van betrouwbare en solide windprojecten met maximale opbrengst.

Ons verhaal

Anne en Jelma de Groot, opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder, kregen windenergie met de paplepel ingegoten.

Lees meer

Windspecialisten

Anne de Groot

Eigenaar Ventolines en veelzijdig windspecialist

Mijn drive haal ik uit projecten die niet standaard en niet gebruikelijk zijn zoals het Westermeerwindproject. De realisatie van Windpark Westermeerwind binnenkort is de kroon op het werk. Er zijn volop uitdagingen in de windwereld, daar ga ik voor. Ik vind de weg ernaartoe net zo belangrijk als het resultaat. Om dit samen te doen met een team bevlogen windspecialisten geeft mij dagelijks energie en inspiratie.

Allard van der Steege

directeur ontwikkeling

Bijna 20 jaar was ik in de windenergiesector actief toen ik in 2014 bij Ventolines kwam als directeur ontwikkeling. In de ontwikkelfase van een project moeten verschillende hordes genomen worden. Succes is pas zeker als de laatste horde genomen is. Na 20 jaar actief in de ontwikkeling van windenergie blijft dit werk boeiend. Projecten over de finish helpen is elke keer weer een groot feest!

Bart Ummels

technisch project manager

Ventolines is voor mij hét bedrijf als je aan grote Nederlandse windprojecten wilt werken. Het is een inspirerende omgeving van professionals waarin ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijg om mijn werk te doen samen met leuke collega’s.
Als technisch project manager help ik opdrachtgevers door een plan van visie naar realiteit te brengen. Ik houd daarbij altijd voor ogen: het technische ontwerp bepaalt de mogelijkheden, maar de mogelijkheden bepalen ook het technische ontwerp.

Ries Velema

project manager

Een project managen is niet alleen het technisch proces managen, maar vooral de omgeving managen. Ik ben dan ook geen contractmanager, maar een contactmanager. Ik heb met heel veel verschillende partijen en mensen te maken, zoals bevoegd gezag, aannemers, omwonenden en participanten. Alleen door je in die mensen te verplaatsen kun je succesvol zijn. Werken vanuit Ventolines biedt mij een brede scope vanwege de aanwezigheid van veel disciplines.

Tonny Kroes

asset manager

Ik ken de kant van de service provider en spreek hun taal, daarmee kan ik de belangen van eigenaren effectiever vertegenwoordigen. Bij Ventolines word ik als asset manager al nauw betrokken in de ontwikkel- en bouwfase van een project. Hierdoor ben ik in staat om een project in de beginfase te optimaliseren.

Henk Jan Braggaar

project manager finance

Na gewerkt te hebben als advocaat en bankier trok ik de conclusie dichterbij de ondernemer te willen staan. Zo startte ik begin 2012 bij Ventolines, opgezet door echte ondernemers. Ik ben verantwoordelijk voor de financiële kant van windprojecten. De lol zit er met name in om te werken voor projecteigenaren, ondernemers die durf en initiatief tonen. Adviseurs kunnen de eigenaar vooruit helpen, maar per saldo blijft de eigenaar de motor van het project. Degene die koers moet houden, wat zijn adviseurs ook zeggen. Daar krijg ik energie van.

Downloads

Alle diensten op een rij

Windprojecten zijn arbeidsintensieve projecten. Het vereist veel specialistische kennis. Door de begeleiding uit handen te geven aan Ventolines, bent u er zeker van dat uw windproject goed en volgens planning verloopt. Wij controleren voor u de uitvoering van de werkzaamheden en bewaken het financiële budget. Met een groot scala aan diensten hopen wij u in alle wensen te kunnen voorzien. Hoe we dat doen? Lees het in onze brochure.