nlen

Ventolines is net als de duurzame energiesector jong, ambitieus en snelgroeiend

Met onze expertise nemen wij onze klanten zorg en werk uit handen en versnellen wij het ontwikkelingsproces van duurzame energieprojecten.

Ons verhaal

Anne en Jelma de Groot, opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder, kregen duurzame energie met de paplepel ingegoten.

Lees meer

Onze specialisten

Anne de Groot

Eigenaar Ventolines en veelzijdig windspecialist

‘Het onmogelijke mogelijk maken met mijn team, is waar ik voor sta.’

Mijn drive haal ik uit projecten die niet standaard en niet gebruikelijk zijn, zoals het Westermeerwindproject. De realisatie van Windpark Westermeerwind is een eerste kroon op het werk. Er zijn volop uitdagingen in de windwereld, daar ga ik voor. Ik vind de weg er naartoe net zo belangrijk als het resultaat. Om dit samen te doen met een team van hoogwaardige professionals geeft mij dagelijks energie en inspiratie.

Allard van der Steege

Directeur ontwikkeling

Bijna 20 jaar was ik in de windenergiesector actief toen ik in 2014 bij Ventolines kwam als directeur ontwikkeling. In de ontwikkelfase van een project moeten verschillende hordes genomen worden. Succes is pas zeker als de laatste horde genomen is. Ook na 20 jaar actief in de ontwikkeling van windenergie blijft dit werk boeiend. Projecten over de finish helpen is elke keer weer een groot feest!

Henk Jan Braggaar

Financieel directeur

Na gewerkt te hebben als advocaat en bankier trok ik de conclusie dichterbij de ondernemer te willen staan. Zo startte ik begin 2012 bij Ventolines, opgezet door echte ondernemers. Ik ben verantwoordelijk voor de financiële kant van windprojecten, De lol zit er met name in om te werken voor projecteigenaren, ondernemers die durf en initiatief tonen. Adviseurs kunnen de eigenaar vooruit helpen, maar per saldo blijft de eigenaar de motor van het project. Degene die koers moet houden, wat zijn adviseurs ook zeggen. Daar krijg ik energie van.

Bart Ummels

Project manager

Ventolines is voor mij hét bedrijf als je aan grote Nederlandse duurzame energieprojecten wilt werken. Het is een inspirerende omgeving van professionals waarin ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijg om mijn werk te doen samen met leuke collega’s.
Als technisch projectmanager help ik opdrachtgevers door een plan van visie naar realiteit te brengen. Ik houd daarbij altijd voor ogen: het technische ontwerp bepaalt de mogelijkheden, maar de mogelijkheden bepalen ook het technische ontwerp.

Tonny Kroes

Asset manager

Ik ken de kant van de service provider en spreek hun taal, daarmee kan ik de belangen van eigenaren effectiever vertegenwoordigen. Bij Ventolines word ik als asset manager al nauw betrokken in de ontwikkel- en bouwfase van een project. Hierdoor ben ik in staat om een project al in de beginfase te optimaliseren.

Ries Velema

Project manager

Een project managen is niet alleen het technisch proces managen, maar vooral de omgeving managen. Ik ben dan ook geen contractmanager, maar een contactmanager. Ik heb met heel veel verschillende partijen en mensen te maken, zoals bevoegd gezag, aannemers, omwonenden en participanten. Alleen door je in die mensen te verplaatsen, kun je succesvol zijn. Werken vanuit Ventolines biedt mij een brede scope vanwege de aanwezigheid van veel disciplines.

Downloads

Onze windenergie diensten op een rij

Windprojecten zijn arbeidsintensieve projecten. Ze vereisen veel specialistische kennis. Door de begeleiding uit handen te geven aan Ventolines, bent u er zeker van dat uw windproject goed en volgens planning verloopt. Wij controleren voor u de uitvoering van de werkzaamheden en bewaken het financiële budget. Met een groot scala aan diensten hopen wij u in alle wensen te kunnen voorzien. Hoe we dat doen? Lees het in onze brochure.