nlen

Ventolines is net als de duurzame energiesector jong, ambitieus en snelgroeiend

Met onze expertise nemen wij onze klanten zorg en werk uit handen en versnellen wij het ontwikkelingsproces van duurzame energieprojecten.

Ons verhaal

Anne en Jelma de Groot, opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder, kregen duurzame energie met de paplepel ingegoten.

Lees meer

Onze specialisten

Anne de Groot

Eigenaar Ventolines en veelzijdig windspecialist

‘Het onmogelijke mogelijk maken met mijn team, is waar ik voor sta.’
Mijn drive haal ik uit projecten die niet standaard en niet gebruikelijk zijn, zoals het Westermeerwindproject. De realisatie van Windpark Westermeerwind is een eerste kroon op het werk. Er zijn volop uitdagingen in de duurzame energie wereld, daar ga ik voor. Ik vind de weg er naartoe net zo belangrijk als het resultaat. Om dit samen te doen met een team van hoogwaardige professionals geeft mij dagelijks energie en inspiratie.

Email Anne

Allard van der Steege

Directeur Ontwikkeling

Bijna 20 jaar was ik in de windenergiesector actief toen ik in 2014 bij Ventolines kwam als directeur ontwikkeling. In de ontwikkelfase van een project moeten verschillende hordes genomen worden. Succes is pas zeker als de laatste horde genomen is. Ook na 20 jaar actief in de ontwikkeling van windenergie blijft dit werk boeiend. Projecten over de finish helpen is elke keer weer een groot feest!

Email Allard

Bart Ummels

Head of Engineering

Ventolines is voor mij hét bedrijf als je aan grote Nederlandse duurzame energieprojecten wilt werken. Het is een inspirerende omgeving van professionals waarin ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijg om mijn werk te doen samen met leuke collega’s.
Als technisch projectmanager help ik opdrachtgevers door een plan van visie naar realiteit te brengen. Ik houd daarbij altijd voor ogen: het technische ontwerp bepaalt de mogelijkheden, maar de mogelijkheden bepalen ook het technische ontwerp.

Email Bart

Tonny Kroes

Asset Manager

Ik ken de kant van de service provider en spreek hun taal, daarmee kan ik de belangen van eigenaren effectiever vertegenwoordigen. Bij Ventolines word ik als asset manager al nauw betrokken in de ontwikkel- en bouwfase van een project. Hierdoor ben ik in staat om een project al in de beginfase te optimaliseren.

Email Tonny

Ries Velema

Project Manager

Een project managen is niet alleen het technisch proces managen, maar vooral de omgeving managen. Ik ben dan ook geen contractmanager, maar een contactmanager. Ik heb met heel veel verschillende partijen en mensen te maken, zoals bevoegd gezag, aannemers, omwonenden en participanten. Alleen door je in die mensen te verplaatsen, kun je succesvol zijn. Werken vanuit Ventolines biedt mij een brede scope vanwege de aanwezigheid van veel disciplines.

Email Ries

Casper Sparreboom

Manager Project Finance

Duurzame energieprojecten komen tot stand door een samenwerking tussen verschillende disciplines, met elk hun eigen unieke inbreng. Bij Ventolines zijn alle competenties aanwezig om projecten tot een succes te maken! Zelf vind ik het financiële vakgebied een mooi snijvlak in een project waar al deze disciplines samenkomen, stukjes van de puzzel in elkaar vallen en waar details er toe doen. Financiële analyses en strategieën vormen op verschillende momenten de basis voor overzicht, onderbouwing van keuzes en de weg vooruit. Samen met klanten en collega’s een wind- of zonnepark met goed resultaat naar de eindstreep brengen, dát vind ik geweldig!

Email Casper

Anna Ritzen

Project Manager

Na tien jaar gewerkt te hebben in de duurzame energie consultancy heb ik er voor gekozen om voor een bedrijf te werken dat projecten realiseert. Het tot stand komen van een windpark dat straks daadwerkelijk schone stroom produceert blijft bijzonder. Samen met een geweldig team zeer ervaren specialisten is het mijn taak om het windpark neer te zetten. Het dynamische proces met veel stakeholders vergt geduld en doorzettingsvermogen en dat brengt iedere dag een glimlach op mijn gezicht.

Email Anna

Hendrik Kinderman

Projectontwikkelaar

Complexe vraagstukken zijn mijn grote drijfveer. Bij de ontwikkeling van zonne- en windenergieprojecten komen allerlei uitdagingen naar voren welke opgelost dienen te worden om een project te realiseren. Doordat agrarische ondernemers vaak belanghebbenden zijn in een project en ik zelf opgegroeid ben op een boerderij, weten we binnen Ventolines al snel wat er bij een groot deel van onze klanten speelt en wat zij belangrijk vinden in een zon- of windproject. De kracht van Ventolines is om technische, planologische en analytische vaardigheden bij elkaar te brengen om projecten goed te ontwikkelen. Ik ben er trots op dat ik daar deel van kan uitmaken.

Email Hendrik

Hein Pijnappel

Development Manager

De ontwikkeling van duurzame energie projecten blijft een uitdaging binnen een ervaren maar toch steeds vernieuwende industrie. Regionale overheden nemen de regie nemen en het is aan coöperaties om de estafettestok te pakken. Binnen Ventolines willen wij ons vol inzetten bij het ontwikkelen van nieuwe locaties samen met coöperaties en andere initiatiefnemers. Samen met mijn collega’s loodsen wij onze opdrachtgevers langs uitdagingen in procedures en de omgeving naar een succesvol wind- of zonne-energie project; met een optimale bouw- en exploitatiefase als doel. Ik kan me geen betere setting voorstellen dan bij Ventolines om dit te doen samen met geweldige collega’s die ontwikkeling in het DNA hebben.

Email Hein

Mark van Rij

Business Development – Zon en Wind

Na meer dan 12 jaar ontwikkelen en realiseren van grootschalige wind- en zonne-energieprojecten in het Verenigd Koninkrijk en Australië heb ik de overstap gemaakt om mij in de zeer interessante Nederlandse duurzame energiemarkt te begeven. Met Ventolines was de keus snel gemaakt; de combinatie van ontwikkeling, realisatie en het beheer van wind- en zonne-energie biedt ontzettend veel mogelijkheden. Samen met mijn collega’s en klanten bouwen we een vertrouwensband op wat leidt tot succesvolle projecten. Met vele succesvolle jaren in het vooruitzicht werk ik met veel plezier voor onze klanten.

Email Mark

Thibaut de Groen

Directeur Contractering en Bouw

Dynamiek en uitdaging geven mij energie. Dit is wat ik bij Ventolines vind. De duurzame energiemarkt is voortdurend in beweging en daarmee ook de wensen van de klanten van Ventolines. Het is fantastisch om samen met mijn collega’s voortdurend in te spelen op nieuwe en veranderende wensen. Echt teamwerk met geweldige resultaten!

Email Thibaut

Maarten Swets

Asset Manager

Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in energieopwekking en het optimaliseren van energiesystemen. Na jaren in zowel de waterkracht als de conventionele elektriciteitsproductie gewerkt te hebben, kan ik binnen Ventolines mijn passie volledig toespitsen op duurzame energieprojecten in Nederland. Als Asset Manager werk ik met een team enthousiaste collega’s en service providers aan het optimaal inzetten en beheren van windparken. Het uitwerken van nieuwe ideeën om de stroomopbrengst te maximaliseren en tegelijkertijd de kosten te verlagen, beide op zowel de korte als lange termijn, is enorm leuk.

Email Maarten

Thijs Afman

Project Manager

Sinds 2011 ben ik werkzaam in de windenergie; eerst bij een grote Duitse windturbinefabrikant (sales engineer en sales manager) richting het afsluiten en tot realisatie brengen van complexer contracten met internationale utilities en de professionele ontwikkelaars. Al snel ontwikkelde ik de visie om techniek en technische kwaliteit steviger te verankeren in contracten. Met deze ervaring heb ik in november 2016 de stap naar Ventolines gemaakt om eerst als contract manager en nu als project manager in te zetten om initiatiefnemers van windprojecten te ondersteunen in projecten van ontwikkeling naar realisatie te brengen.

Email Thijs

Elisabetta Aarts

General Counsel / Directeur Juridische Dienstverlening

Met een achtergrond in de advocatuur, waarin ik me hoofdzakelijk richtte op de energiesector, ben ik begin 2017 bij Ventolines in dienst getreden. Bij dit bedrijf trof ik een perfecte combinatie aan van ondernemerschap, visie, bevlogenheid en focus op in talent en kwaliteit, waarmee het een plaats in de voorhoede van de energietransitie verzekert. Naast de gebruikelijke werkzaamheden die aan mijn functie als general counsel zijn verbonden, geef ik leiding aan het juridische team dat ondersteuning geeft aan projecten en, geïntegreerd met onze andere disciplines, adviseert over de juridische structurering van samenwerking, participatie en financiering in duurzame energieprojecten.

Email Elisabetta

Daan Houf

Projectontwikkelaar

Naast de technische uitdaging om wind en zon op een zo efficiënt mogelijke manier om te zetten in elektriciteit komen er nog zoveel andere aspecten kijken bij het realiseren van grootschalige duurzame energieprojecten. Dit maakt de vraagstukken complex, multidisciplinair en vooral erg leuk! Als ontwikkelaar werk je dagelijks samen met collega’s, initiatiefnemers en lokale overheden om dergelijke projecten van de grond te krijgen. Ik krijg er energie van om te werken met mensen met zoveel verschillende achtergronden en expertises. De gemeenschappelijke deler? Een drang om schijnbaar onmogelijke doelen te verwezenlijken, gecombineerd met een onbegrensde passie voor duurzame energie.

Email Daan