nlen

Ons verhaal

Anne en Jelma de Groot, opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder, kregen duurzame energie met de paplepel ingegoten.

Bij Anne begon de liefde voor het vak al jong, toen hij samen met zijn vader een open dag van de eerste 250 kilowatt windturbine in Friesland bezocht. Vervolgens was Anne in 1995 betrokken bij de bouw van de windturbine bij het eigen bedrijf en heeft hij samen met zijn vader en een aantal compagnons een windpark opgezet in Delfzijl. Na zijn studie Landbouwtechniek in Wageningen besloot hij met zijn windideeën en -plannen terug te keren naar de Noordoostpolder.

Jelma de Groot ging na haar middelbare school naar de Henley Business School en begon als marketingprofessional aan een internationale loopbaan. Na enkele jaren buitenland riep de family business en keerde zij terug naar het Hollandse vaste land en maakte van duurzame energie haar vak.

Met alle opgedane kennis en ervaring en nauwe betrokkenheid bij windproject Westermeerwind, en daarmee Windpark Noordoostpolder, besloten broer en zus De Groot in 2007 de handen ineen te slaan en richtten zij Ventolines op, een allround dienstverlener in de duurzame energie.

Na de succesvolle realisatie van windpark Westermeerwind, met windpark Fryslân (~350MW) in een vergevorderd stadium van ontwikkeling en contractering, en met diverse grote windopdrachten in uitvoering, heeft Ventolines besloten de opgedane kennis en ervaring in alle stadia van realisatie van windenergieprojecten toe te passen in de zonne-energiesector, met de oprichting van een afdeling zonne-energie. Deze afdeling groeit momenteel snel en heeft een aantal projectontwikkelingsopdrachten ontvangen en in uitvoering. De professionals van de afdeling zonne-energie hebben meer dan 20 jaar cumulatieve ervaring met zonne-energieprojecten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Het Ventolines team bestaat inmiddels uit meer dan 90 (internationale) professionals met ieder hun eigen expertise en unieke persoonlijke inbreng.