“Om de overlast voor de omgeving te beperken installeerden we bij Kornwerderzand een luchtvaartradar. Door het radarsysteem wordt de verlichting op de windturbines alleen geactiveerd als er vliegtuigen dicht bij het windpark vliegen. Omdat het aantal vliegbewegingen in de nacht zeer beperkt is, kunnen we de brandduur van de verlichting aanzienlijk reduceren.“
“Ons belangrijkste doel was om de uitvoering van het project zonder ernstige incidenten te laten verlopen. Dankzij een goede samenwerking met de betrokken partijen is dat gelukt. Daar zijn we, gezien de complexiteit van het project en het aantal partijen medewerkers waarmee we dit windpark hebben gebouwd, best heel trots op. Op sommige momenten werkten we met wel 40 schepen tegelijk en werkten we samen met tot wel 300 tegelijk.”
“Wat bijzonder is aan het transformatorstation van Windpark Fryslân is dat het geen betonnen doos is, maar een bijzonder uniek gebouw dat open is voor het publiek. Geïnteresseerden kunnen door de gang van dit bijzondere gebouw lopen, naar binnen kijken en met de virtuele tour ‘Wie Watt Windenergie!’ meer leren over windenergie. Zo maken we hele technische informatie toegankelijk voor zowel geïnteresseerden als voor elektrotechnische vakgenoten.”