ECN Wind Energy Facilities verkocht aan CIC

23-10-2020

23 oktober 2020 heeft het in Hamburg gevestigde Connected Infrastructure Capital GmbH (CIC) 100% van de aandelen in ECN Wind Energy Facilities B.V. (EWEF) overgenomen. EWEF is een uniek windpark, omdat het een combinatie is van een testpark met operationele turbines en een park waarop prototype-turbines kunnen worden neergezet. Ventolines Financial Advisory adviseerde de verkoper bij het verkoopproces waarbij het proces van internationale marktuitvraag, selectie en onderhandeling succesvol is begeleid.

De partijen

EWEF is door onderzoeksbureau ECN (nu deel van TNO) opgericht en is eigenaar van een windpark in de Wieringermeer dat samen met het onlangs geopende Prinses Ariane Windpark onderdeel uitmaakt van het Windpark Wieringermeer plan. Dit is het grootste onshore windpark van Nederland. De koper van de aandelen is CIC EWEF B.V, een Nederlandse dochteronderneming van CIC. Naast CIC hebben lokale partijen 50% van het aandeel van het windpark dat al in werking is gesteld.

Het windpark

Het windpark bestaat uit twee delen. Een deel bestaat uit het in 2019 operationeel geworden park met 8 Vestas V126 turbines met een totaal vermogen van 30 MW. Hiermee kunnen verschillende studies en metingen worden verricht. Daarnaast is er een testpark met in totaal 9 prototypesites met een volledig ontwikkelde infrastructuur en een totaal vermogen van ongeveer 35 MW. Dit testpark wordt aan fabrikanten verhuurd om hun prototypes te testen en typecertificaten te verkrijgen.

Over Ventolines Financial Advisory

Voor Ventolines is dit de tweede verkooptransactie in korte tijd. In 2019 heeft Ventolines Financial Advisory een collectief van lokale initiatiefnemers, succesvol begeleid bij de verkoop van 100% van de aandelen in project Kroningswind aan TDP/TINC, [een beursgenoteerde investeringsmaatschappij].

Ventolines Financial Advisory bestaat uit allround finance professionals die inzetbaar zijn bij een breed scala aan financiële vraagstukken. Met onze expertise kunnen we in elke fase van ieder project een bijdrage leveren. We focussen ons daarbij op projectfinanciering, M&A, contractonderhandeling en participatie. Doordat we binnen Ventolines nauw samenwerken met juristen, ingenieurs, technici en bedrijfskundigen kunnen we altijd de best passende oplossing geven voor duurzame energieprojecten.

Voor meer informatie, neem contact op met Casper Sparreboom, manager Financial Advisory (caspersparreboom@ventolines.nl)

Call Now Button