Maak kennis met Duco Slooff

Renewable Energy Engineer

Duco Slooff, Renewable Energy Engineer bij Ventolines: “Al jong vond ik het leuk om bezig te zijn met techniek. Dit begon met klussen aan verschillende scooters en rondom het huis. Op de middelbare school groeide mijn interesse in duurzaamheid en maatschappelijke vraagstukken zoals de energietransitie. Ik kreeg energie van technische problemen waar partijen met tegenstelde belangen betrokken zijn. Dit alles leidde ertoe dat ik mij, aan de TU Delft, gespecialiseerd heb in de energiesector.”

Duco werkt sinds april 2020 bij Ventolines als Project Engineer. De reden dat hij zich bij het Ventolines team aansloot was dat hij graag meewerkt aan de daadwerkelijke realisatie van duurzame energieprojecten. ‘’Vanaf moment één bij Ventolines heb ik mogen bijdragen aan mooie projecten. De variëteit aan opdrachtgevers zorgt ervoor dat je je flexibel moet opstellen en constant opnieuw moet verplaatsen in de klant. Dit resulteert in een steile leercurve in een uitdagende werkomgeving’’ Duco is vooral actief in de ontwikkelings- en contracteringsfase van nearshore wind projecten, waar hij zijn collega’s ondersteunt bij het uitwerken van technische installatieconcepten voor funderingen en windturbines. Daarnaast is hij actief betrokken bij het business development team voor Amerika en Europa.

In zijn vrije tijd is Duco veel op het water te vinden, hij heeft onlangs namelijk een zeilboot gekocht met een vriend. ‘’Op het water zijn geeft direct een vakantiegevoel – ook al is het na een intensieve werkdag. Daarnaast was het natuurlijk leuk om de installatie van de windturbines van Windpark Fryslân te kunnen bekijken vanaf mijn eigen boot!’’

Over Ventolines

Ventolines is met een team van meer dan 100 medewerkers een actieve speler in de wereld van de duurzame energieprojecten. Binnen Ventolines werken we integraal samen met onze eigen ingenieurs, juristen, communicatieadviseurs, bedrijfskundigen en financieel specialisten. Zo helpen we opdrachtgevers over de gehele breedte van een project vooruit.

Call Now Button