Maak kennis met Eva de Winkel

Renewable Energy Engineer
Eva de Winkel

Eva de Winkel, Renewable Energy Engineer bij Ventolines: “ik ben in augustus 2020 begonnen als Renewable Energy Engineer op de afdeling Contracting en Construction van Ventolines. Na mijn derde week ging het kantoor van Ventolines in Almere weer dicht in verband met het Coronavirus. Het was heel vreemd om in het begin vanuit huis te werken en veel van mijn nieuwe collega’s pas bij het beeldscherm te ontmoeten. Gelukkig was iedereen heel gastvrij en door de snelle groei van het personeelsbestand van Ventolines zaten velen van ons in hetzelfde schuitje.”

Eva behaalde een Master in Sustainable Air Transport (voorheen genaamd Air Transport and Operations) aan de Technische Universiteit Delft, waarbij ze zich in haar scriptie richtte op de relatie tussen de mate van samenwerking in een team en de kwaliteit van vliegtuigonderhoud. “Wij, als ingenieurs, verdwalen soms in moeilijke technische oplossingen voor onze problemen, terwijl vaak de beste oplossing te vinden is in ons eigen menselijk gedrag”. Dat is wat Eva ertoe bracht om bij Ventolines te gaan werken. “Bij Ventolines richten we ons niet alleen op technische oplossingen, maar begeleiden we onze klanten bij het creëren van de meest waardevolle projecten. Dat is de reden waarom ik graag voor Ventolines werk.”

Tijdens een stage bij het Consulaat-Generaal der Nederlanden in New York maakte Eva kennis met de wereld van (offshore) windenergie. “Ik geloof dat we samen moeten werken om klimaatverandering tegen te gaan, niet alleen binnen Nederland, maar ook internationaal, in Europa, met de Verenigde Staten en over de hele wereld.” Daarom heeft Eva zich onlangs aangesloten bij het EU-team van Ventolines. “Ik ben zeer geïnteresseerd in de uitdagingen waar andere Europese landen voor staan met betrekking tot de ontwikkeling en bouw van hun (meer)windparken. Ik kijk ernaar uit om veel interessante mensen te ontmoeten en samen uit te zoeken of en hoe Ventolines zou kunnen helpen bij het overwinnen van die uitdagingen.”

Over Ventolines

Ventolines is met een team van meer dan 100 medewerkers een actieve speler in de wereld van de duurzame energieprojecten. Binnen Ventolines werken we integraal samen met onze eigen ingenieurs, juristen, communicatieadviseurs, bedrijfskundigen en financieel specialisten. Zo helpen we opdrachtgevers over de gehele breedte van een project vooruit.

 

Call Now Button