Maak kennis met Thijs Afman

Sr. Project & Contract manager

Thijs Afman, Sr. Project & Contract manager, vierde onlangs zijn vijfjarig jubileum bij Ventolines. Een goed moment om hem te vragen wat werken bij Ventolines zo aantrekkelijk maakt. Thijs: ‘Samenwerken met hoogopgeleide ingenieurs, financiële experts, juristen en dé specialisten van de wind industrie aan uitdagende projecten. En die samen tot een succes maken. Ons succes is een optelsom van teamwork, de door ons ontwikkelde IT-systemen en heldere processen. Deze systemen vormen de ruggengraat voor het beheersen van projecten en het creëren van kostenefficiëntie’. Voor Thijs zijn klantgerichtheid en pragmatische oplossingen de sleutel om projecten vooruit te helpen.

Thijs: “Ik ben ervan overtuigd dat rechtdoorzee en efficiënt projectmanagement zorgt voor meer duurzame energie waarmee we onze planeet voor toekomstige generaties behouden”.

Thijs Afman begon zijn professionele carrière in 2002 als elektrotechnisch ingenieur in verschillende verkoopfuncties. Na enkele jaren motiveerde zijn toenemende interesse in duurzame energie hem om in de windindustrie aan de slag te gaan. Als sales manager voor de fabrikant Enercon werkte hij aan verschillende projecten in verschillende fases. In deze functie combineerde hij zijn technische kennis met de nieuwste technische inzichten en complexe klant- en contracteisen voor de belangrijkste spelers in de industrie, zoals RWE Innogy, Vattenfall en Eneco.

In 2016 besloot Thijs projecteigenaren te gaan begeleiden als contractmanager voor Ventolines. Voor Thijs was dit een kans om zijn opgedane ervaring en kennis in te zetten voor onafhankelijke ontwikkelaars en investeerders. Na een jaar werd hij aangesteld als projectmanager van een van de meest uitdagende projecten van Nederland. Dit gaf hem de mogelijkheid om te doen wat hij het liefste doet: het oplossen van complexe problemen en tegelijkertijd de risico’s voor klanten minimaliseren. Voor het project Drentse Monden en Oostermoer stonden Thijs en zijn team voor de uitdaging om de elektromagnetische interferentie tot bijna nul te reduceren vanwege een zeer gevoelige radiotelescoop naast het windmolenpark.

In zijn vrije tijd volgt Thijs een opleiding tot privé-piloot. Met deze hobby daagt Thijs zichzelf uit om nieuwe vaardigheden te leren en de vrijheid van het vliegen te ervaren. Hij richt zich op procedures om te allen tijde de hoogste veiligheidsnormen te handhaven. Dit onderstreept zijn overtuiging dat risico’s aanvaardbaar zijn, wanneer onder controle. Bovendien geeft vliegen een unieke kijk op het leven. Thijs heeft zijn eerste vlieguren in een klein elektrisch vliegtuig al gemaakt en kijkt uit naar de verdere verduurzaming van de luchtvaart sector.

Over Ventolines

Ventolines is met een team van meer dan 100 medewerkers een actieve speler in de wereld van de duurzame energieprojecten. We zijn daadkrachtig, vakkundig en inventief en hebben een diepe en brede kennis van de energiesector én van duurzame energie in het bijzonder. Binnen Ventolines werken we integraal samen met onze eigen ingenieurs, juristen, communicatieadviseurs, bedrijfskundigen en financieel specialisten. Zo helpen we opdrachtgevers over de gehele breedte van een project vooruit.

Call Now Button