Over

Ventolines

Vooruit met duurzame energie

Ventolines streeft naar een wereld waarin duurzame energievoorzieningen waardevol zijn voor iedereen. Of het nu gaat om coöperaties, buurtverenigingen, investeerders, boeren, energieleveranciers, overheden of consumenten. In onze wereld brengt duurzame energie iedereen vooruit.

Om dit te bereiken ontwikkelen, bouwen en beheren we duurzame energieprojecten. Met goed zicht op de belangen en wensen van alle betrokkenen. We ontwerpen een heldere route naar het gewenste eindresultaat. En begeleiden onze opdrachtgevers op weg daarnaartoe. We voelen ons eigenaar en verantwoordelijk voor iedere fase van een project. Waarbij we oplossingen bieden voor de uitdagingen die op ons pad komen. Samen een succesvol resultaat realiseren, daar gaat het ons om. Zo brengt duurzame energie iedereen vooruit.

Ons verhaal

Het begon allemaal met de gedreven broer en zus Anne en Jelma de Groot. Anne en Jelma de Groot groeiden op in de Noordoostpolder. Hier kregen zij duurzame energie met de paplepel ingegoten, toen hun vader in 1995 als een van de eersten een windturbine liet plaatsen op zijn akkerbouwbedrijf.

Anne kreeg de smaak te pakken en zette samen met zijn vader en een aantal compagnons een windpark op in Delfzijl. Na zijn studie Landbouwtechniek in Wageningen besloot hij met zijn ideeën en plannen terug te keren naar de Noordoostpolder. Jelma ging na haar middelbare school naar de Henley Business School en begon als marketingprofessional aan een internationale loopbaan. Na enkele jaren in het buitenland keerde zij terug naar Nederland. Samen met haar broer sloeg zij de handen ineen en in 2007 was Ventolines een feit.

Na de succesvolle realisatie van Windpark Westermeerwind en de ontwikkeling van Windpark Fryslân, besloten Jelma en Anne dat het tijd was om hun kennis en ervaring in windenergieprojecten toe te passen in de zonne-energiesector. Ook op het gebied van andere vormen van duurzame energie heeft Ventolines zich sterk ontwikkeld. Naast wind- en zonne-energieprojecten heeft Ventolines bijvoorbeeld veel kennis en ervaring op het gebied van opslag en systeemintegratie.

Call Now Button