Overige projecten

Over dit project

ECN Wind Energy Facilities B.V. (EWEF) bestaat uit twee delen. Een deel bestaat uit het in 2019 operationeel geworden park met 8 Vestas V126 turbines met een totaal vermogen van 30 MW. Met deze commerciële onderzoeksturbines kunnen verschillende studies en metingen worden verricht. Daarnaast is er een testpark met in totaal 9 prototypesites met een volledig ontwikkelde infrastructuur en een totaal vermogen van ongeveer 35 MW. Dit testpark wordt aan fabrikanten verhuurd om hun prototypes te testen en de IEC typecertificaten te verkrijgen.

EWEF is door onderzoeksbureau ECN (nu onderdeel van TNO) opgericht en is eigenaar van een windpark in de Wieringermeer dat samen met het onlangs geopende Prinses Ariane Windpark onderdeel uitmaakt van het Windpark Wieringermeer.

Ventolines heeft voor EWEF de coördinatie van de windturbine contractering, de verkoop van de stroom (PPA) en de financiering verzorgd. Daarnaast verzorgde Ventolines het management van de site, HSE en contracten en gaf EWEF substantiële ondersteuning op het gebied van elektrische aansluitingen, windturbines en de business case gedurende de bouw. De bouwwerkzaamheden van de commerciële onderzoeksturbines en het paviljoen vonden plaats in 2018 en 2019, vanaf de oplevering in 2019 voert Ventolines het asset management en het site management uit voor EWEF.

In 2020 heeft Ventolines de verkoper ECN geadviseerd bij het verkoopproces waarbij het proces van internationale marktuitvraag, selectie en onderhandeling succesvol is begeleid. In oktober 2020 heeft het in Hamburg gevestigde Connected Infrastructure Capital GmbH (CIC) 100% van de aandelen in EWEF overgenomen.

Diensten

Over dit project

Voor Windcentrale verzorgt Ventolines al geruime tijd het assetmanagement van hun windparken op de volgende locaties:

  • Delfzijl Zuid (2x Enercon E70 2.3MW)
  • Culemborg (3x Vestas V80 2 MW)
  • Burgervlotbrug (4x Vestas V52 850KW)

Meer informatie: www.windcentrale.nl

Diensten

Call Now Button