Windpark

Battenoert

Over dit project

Windpark Battenoert in Goeree-Overflakkee was het eerste windpark van de coöperatie Deltawind dat in 1996 werd gebouwd. De zeven turbines waren na negentien jaar toe aan vervanging. Dit omdat ze, vanwege de ouderdom, vaker storingen gaven maar ook omdat op dezelfde locatie met nieuwe turbines vier keer zoveel energie opgewekt kon worden. Van mei 2015 tot maart 2016 heeft de opschaling plaatsgevonden. Er staan nu vier turbines van 3,05 MW, die 40 miljoen kilowattuur per jaar opwekken, voldoende voor ruim 11.000 huishoudens.

Ventolines heeft gezorgd voor een stuk kwaliteitsborging tijdens de bouw van de windturbines van Windpark Battenoert door middel van toezichthouding tijdens de bouw en het uitvoeren van overname-inspecties. Eindproducten waren de bouwtoezicht- en overname-inspectierapporten.

Door de diversiteit aan activiteiten heeft Ventolines drie van haar specialisten hiervoor ingezet. Een toezichthouder bij de torenbouw, toezichthouder tijdens de windturbinebouw en een technisch specialist voor de overname-inspecties.

Voor meer informatie: www.deltawind.nl

4
Turbines

40
MW

16.000
huishoudens

Goeree-
Overflakkee
Nederland

Call Now Button