Windpark

Block Island

Over dit project

Block Island Wind Farm is het eerste offshore windpark in Amerika. Het park bestaat uit vijf windturbines van ieder 6 MW aan de Oostkust, ongeveer 5 km ten zuidoosten van Block Island in de staat Rhode Island. Het gereedkomen van het park is voorzien aan het eind van 2016.

Ventolines is gevraagd om supervisie te voeren over de installatie van de vijf windturbines en te adviseren over assetmanagement. Ontwikkelaar Deepwater Wind (DWW) koos voor een samenwerking met Ventolines vanwege de specifieke hands-on ervaring met (offshore) windprojecten die nog niet in de Verenigde Staten beschikbaar is.

Albert Ploeg maakt namens Ventolines deel uit van het DWW-projectteam en was verantwoordelijk voor de technische voorbereidingen van de bouw van de windturbines. Albert: “De echte actie heeft plaatsgevonden in augustus toen gestart werd met de installatie van de turbines. Ik had de leiding over een paar offshore representatives van Deepwater Wind, beoordeelde of de werkzaamheden veilig, goed en tijdig werden uitgevoerd en was de schakel tussen het DWW-projectteam en de offshore constructieschepen”. Lees Alberts blog over zijn ervaringen.

Ga naar de website van Orsted voor meer informatie of bekijk het filmpje.

5
turbines

30
MW

Rhode Island
USA

Diensten binnen dit project

Call Now Button