Windpark

Block Island

Over dit project

Block Island Wind Farm is het eerste offshore windpark in Amerika. Het park bestaat uit vijf windturbines van ieder 6 MW aan de Oostkust, ongeveer 5 km ten zuidoosten van Block Island in de staat Rhode Island. Block Island Wind Farm is in 2016 in gebruik genomen.

Ventolines heeft supervisie gevoerd over de installatie van de vijf windturbines en heeft hiernaast ook geadviseerd over assetmanagement. Ontwikkelaar Deepwater Wind (DWW) koos voor een samenwerking met Ventolines vanwege de specifieke hands-on ervaring met (offshore) windprojecten die nog niet in de Verenigde Staten beschikbaar is.

Albert Ploeg maakte namens Ventolines deel uit van het DWW-projectteam en was verantwoordelijk voor de technische voorbereidingen van de bouw van de windturbines. Albert: “De echte actie heeft plaatsgevonden in augustus toen gestart werd met de installatie van de turbines. Ik had de leiding over een paar offshore representatives van Deepwater Wind, beoordeelde of de werkzaamheden veilig, goed en tijdig werden uitgevoerd en was de schakel tussen het DWW-projectteam en de offshore constructieschepen”. Lees Alberts blog over zijn ervaringen.

Ga naar de website van Orsted voor meer informatie of bekijk het filmpje.

5
turbines

30
MW

Offshore
USA

Call Now Button