Windpark

XY Wind

Over dit project

XY-Wind is een lokaal initiatief van boeren in Oost-Flevoland bij Biddinghuizen. Bijzonder aan dit project is dat de lokale gemeenschap vanaf het begin nauw betrokken is geweest bij het project. De meeste bewoners van de wijk zijn lid geworden van de Vereniging XY-Wind, van waaruit het grootste deel van het project in eigen beheer wordt geleid en gefinancierd.

Het project zal naar verwachting zo’n 10 tot 15 windturbines hebben met een totaal geïnstalleerd vermogen van 30 tot 40 MW. Samen met andere windenergie-initiatieven in de omgeving geeft dit invulling aan de plannen van de provincie Flevoland en de gemeente Dronten op het gebied van windenergie, zoals geformuleerd in het Regioplan Windenergie.

Al in een vroeg stadium hebben de eigenaren ervoor gekozen om de kennis en diensten van Ventolines in te schakelen ter ondersteuning van de activiteiten in de ontwikkelingsfase van het project. In het afgelopen jaar heeft Ventolines de eigenaren onder andere ondersteund bij het opzetten en ontwikkelen van de projectstructuur, wat heeft geleid tot de oprichting van de vereniging.

10-15
turbines

30-40
MW

Onshore
Nederland

Call Now Button