Investment Analyst

2-06-2022

Heb jij de ambitie, het talent en de daadkracht om met duurzame energieoplossingen de wereld vooruit te brengen? En wil je meewerken aan nationale en internationale duurzame energieprojecten? Dan is Ventolines de plek voor jou!

Investment Analyst

Als Investment Analyst draag je binnen een team van specialisten – van juristen tot engineers en van energiemarktexperts tot asset managers – bij aan de realisatie van wind-, zon- en opslagprojecten. Je adviseert direct aan (internationale) klanten waaronder financiële investeerders, energieproducenten, (agrarische) ondernemers en projectontwikkelaars.

De focus van een Investment Analyst ligt op het analyseren van investeringen en(her)financieringen aan de hand van complexe financiële modellen en het ondersteunen in de begeleiden van de transacties. In de afgelopen jaren heeft Ventolines financiële transacties begeleid waaronder investeringen, overnames en projectfinancieringen voor projecten zoals Westermeerwind (144 MW), Windpark Fryslân (380 MW), Kroningswind (80 MW) en Windpark XY Wind (50 MW). Opvolgende transacties in zon, (offshore) wind en Battery Energy Storage Systems (BESS) zitten in de pijplijn.

Taken & verantwoordelijkheden

Als Investment Analyst zal je je bezighouden met:

 • Financiële analyses: Welk business model voor batterijopslag is het beste? Welke financieringsstructuren zijn er mogelijk? Wat is de waarde van een zonnepark? Is een herfinanciering van een project opportuun? Welke turbineleverancier heeft de beste aanbieding in een internationale aanbesteding?
 • Financieel modelleren: Het bouwen, beheren en verbeteren van complexe financiële modellen voor het uitvoeren van analyses en het begeleiden van transacties.
 • Uitvragen en ondersteunen in de onderhandeling van een projectfinanciering: Wat past het beste bij welk project, en welke mogelijkheden zijn er? Je analyseert en ondersteunt in het financieringstraject met financiers en investeerders (vreemd vermogen, eigen vermogen, mezzanine, omgevingsparticipatie) tot en met financial close.
 • Meewerken in een compleet overnametraject: Het identificeren van potentiële (ver)kopers, het opzetten van het informatiememorandum en het financieel model en onderhandelen en optimaliseren van het resultaat.
 • Het uitvoeren van due diligence op projecten ten behoeve van een transactie: Zijn aannames in het financieel model, contractstructuur en -voorwaarden, en residuele risico’s marktconform en financierbaar?
 • Ondersteunen van het projectmanagement en stakeholder management: Je zorgt ervoor, samen met de projectleider, dat de neuzen dezelfde kant op staan, iedereen aan boord is (en blijft) en dat het momentum blijft en deadlines gehaald worden.

Compententies

Je wordt enthousiast van de energietransitie en werkt graag in een transactie-gedreven en resultaatgerichte omgeving aan projecten met een duidelijke kop en staart en tastbare eindresultaten.

De volgende persoonlijke eigenschappen vinden wij belangrijk en passen bij het werken als Investment Analyst bij Ventolines:

 • Snel en navolgbaar tot de kern komen van een probleem en je kan financiële analyses en adviezen duidelijk overbrengen
 • Nauwkeurig werken en je hebt een afspraak = afspraak mentaliteit. Klanten en het team kunnen op jou vertrouwen en bouwen
 • Helder communiceren en goed coördineren met teamleden, andere collega’s en klanten
 • Je bent positief ingesteld en toont initiatief
 • Het past je om verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig aan de slag te gaan
 • Wij houden van mensen die weten wat ze willen en gedreven zijn!

Opleiding & ervaring

Je hebt 0 tot 2 jaar relevante werkervaring en een WO-opleiding afgerond in een financiële / bedrijfseconomische of technische richting. Je hebt cijfermatig inzicht en een goed begrip van met name Excel (maar er is zeker ruimte voor ontwikkeling op dit vlak). Ten slotte spreek je en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels.

Dit bieden wij

Wij bieden een interessante functie in een dynamische en sterk groeiende omgeving. Daar kun jij je stempel op drukken. Je kunt zelf je doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden creëren; on the job en door aanvullende opleidingen en trainingen. We bieden een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waarvan een individuele bonus en een bedrijfs-brede winstdelingsregeling deel uitmaken. Hoogte salaris en andere arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk afhankelijk van ervaring, functie en functie-eisen.

Verder:

 1. is een 32-urige werkweek mogelijk
 2. werken we hybride, maar natuurlijk is er altijd een prettige werkplek op ons kantoor in het WTC Almere
 3. hebben we een actieve feestcommissie en bedrijfs- en teambuildingevents die in het geheugen gegrift blijven
 4. bestaat ons team uit gedreven collega’s die graag van elkaar leren

Het kantoor van Ventolines B.V. (Nederland) is gevestigd in het WTC te Almere, pal aan het centraal station. 

Een assessment is onderdeel van de procedure. Acquisitie is niet gewenst.

Interesse?

Voor meer informatie kun je bellen met Frans Rijnja (Corporate Recruitment Officer a.i. ) op 06-22452281.

Heb je interesse? Stuur je CV en een motivatiebrief naar jobs@ventolines.nl, dan nemen wij contact met je op.

Call Now Button