Junior Adviseur Wind and Solar Energy

7-11-2022

Heb jij de ambitie, het talent en de daadkracht om met duurzame energieoplossingen de wereld vooruit te brengen? En wil je meewerken aan nationale en internationale duurzame energieprojecten? Dan is Ventolines de plek voor jou!

Junior Adviseur Wind & Solar Energy

Als junior adviseur ondersteun je de senior ontwikkelaars bij het uitvoeren van projectontwikkeling activiteiten en acquisitie van ontwikkelingsprojecten. De primaire focus ligt bij  wind- en zon projecten op land, maar eventueel ook batterij projecten. Jij houdt je bezig met de planologische en omgevingsaspecten van deze duurzame energieprojecten.  Denk hierbij aan het toepassen van  GIS-systemen, ondersteuning bij het doorlopen van ruimtelijke ordening en vergunningstrajecten, milieu effect studies en rapportages. De functie vereist diverse sociale vaardigheden: communicatie met de omgeving, oog voor de verschillende belangen, overtuigen, enthousiasmeren, onderhandelen en mensen bewegen tot samenwerken.

Je wordt intern opgeleid tot een senior adviseur die op termijn zelfstandig projecten ontwikkelt. Een universitaire opleiding is vereist om aansluiting te houden met kennisinstituten, zodat je de nieuwste ontwikkelingen toe kunt passen op de ontwikkelingspraktijk.

Functie vereisten

 • Afgeronde universitaire opleiding op het snijvlak van planologie, milieurecht en energietransitie. Voorbeelden daarvan zijn: spatial planning and engineering, energy and environmental sciences, geographical information management and applications. 
 • Aantoonbare affiniteit met duurzame energie
 • Belangstelling voor de technische aspecten van wind, zon en opslag technologieën en bereidheid om zich hierin te scholen.
 • 0 -2 jaar werkervaring bij consultant of ingenieurs bureau.
 • Vloeiend Nederlands en Engels.
 • Rijbewijs B.

Jouw persoonlijke eigenschappen

 • Gedreven en enthousiast over de toepassing van duurzame energie.
 • Communicatief en sociaal vaardig.
 • Overtuigingskracht.
 • Commercieel inzicht.
 • Klantgericht.
 • Initiatiefrijk.

We zoeken een kandidaat met een positieve houding, die zelf initiatief toont en verantwoordelijkheid neemt in het project. Je kunt nieuwe dingen aanpakken en bent niet bang om hulp te vragen aan je collega’s, die er voor je zijn. We houden van mensen die weten wat ze willen en die het uitstralen!

Dit bieden wij

Wij bieden een interessante functie in een dynamische en sterk groeiende omgeving. Daar kun jij je stempel op drukken. Je kunt zelf je doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden creëren; on the job en door aanvullende opleidingen en trainingen. We bieden een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waarvan een individuele bonus en een bedrijfs-brede winstdelingsregeling deel uitmaken. Hoogte salaris en andere arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk afhankelijk van ervaring, functie en functie-eisen.

Verder:

 1. is een 32-urige werkweek mogelijk
 2. werken we hybride, maar natuurlijk is er altijd een prettige werkplek op ons kantoor in het WTC Almere
 3. hebben we een actieve feestcommissie en bedrijfs- en teambuildingevents die in het geheugen gegrift blijven
 4. bestaat ons team uit gedreven collega’s die graag van elkaar leren

Het kantoor van Ventolines B.V. (Nederland) is gevestigd in het WTC te Almere, pal aan het centraal station. 

Een assessment is onderdeel van de procedure. Acquisitie is niet gewenst.

Interesse?

Voor meer informatie kun je bellen met Frans Rijnja (Corporate Recruitment Officer a.i. ) op 06-22452281.

Heb je interesse? Stuur je CV en een motivatiebrief naar jobs@ventolines.nl, dan nemen wij contact met je op. 

Call Now Button