Ventolines richt Amerikaanse dochter Ventolines U.S., Inc. op

19-07-2021

Windturbines op zee gecombineerd met floating solar

Ventolines richt Amerikaanse dochter Ventolines U.S., Inc. op – Mark W. Coplen benoemd tot President Ventolines U.S.


BOSTON
– Ventolines, de succesvolle Nederlandse koploper in de advisering met betrekking tot ontwikkeling, contractering, financiering, bouw en beheer van duurzame energieprojecten, maakt vandaag de oprichting bekend van Ventolines U.S., Inc. Mark W. Coplen is benoemd tot als President van de nieuwe dochter.

Ventolines is sinds 2016 werkzaam in de Amerikaanse offshore windsector. Het team heeft onder meer gewerkt aan Deepwater Wind en Mayflower Wind.  “We zijn gestart met onze eerste Amerikaanse medewerkers en een lokaal kantoor in 2020. Het opzetten van een lokale juridische entiteit, Ventolines U.S., Inc., was de volgende stap. Met Mark aan boord zijn we voorbereid op verdere groei vanuit onze visie dat duurzame energieoplossingen kansen bieden voor iedereen,” aldus Anne de Groot, oprichter van Ventolines.

Mark W. Coplen werd opgeleid aan de gerenommeerde United States Military Academy in West Point en behaalde een MBA aan de University of Texas at Austin. Na verschillende leidinggevende functies in het Amerikaanse leger heeft hij posities in technische en duurzame energiebedrijven bekleed. In zijn laatste functie was Mark Vice President of Sales and Operations bij AdBm Technologies.

Mark Coplen: “Ventolines heeft een indrukwekkende staat van dienst in het adviseren over en bouwen van duurzame energieprojecten, zoals windparken. Ze integreren expertise en best practices in alle fases van de realisatie van een offshore of onshore windpark. Of het nu gaat om het projectmanagement in alle projectfases, om lead engineering, technische due diligence, financiering, de ondersteuning bij de onderhandelingen over de leverings- en onderhoudscontracten voor de turbines, of het beheer van een windpark, mijn nieuwe collega’s zijn bewezen experts. Ik kijk er naar uit om met zo’n vastberaden team te werken aan het realiseren van onze bestaande en nieuwe projecten in de Verenigde Staten.”

 

Over Ventolines

Opgericht in 2007 is Ventolines inmiddels uitgegroeid tot een zakelijke dienstverlener met integrale oplossingen op het gebied van duurzame energieprojecten. Vanuit een fundament van diepe en brede kennis van de energiesector en van duurzame energie in het bijzonder, leveren we producten en diensten in alle projectfases van wind-, zon- en systeemintegratieprojecten, zowel op het land als in het water.

Doordat we binnen Ventolines nauw samenwerken met meer dan 100 ingenieurs, bedrijfskundigen, communicatieadviseurs, elektriciteitsmarktspecialisten en juridisch en financieel specialisten, kunnen we vanuit een integrale benadering opdrachtgevers in alle projectfases adviseren en ondersteunen.

Het opgestelde vermogen van projecten waarbij Ventolines betrokken is of die met hulp van Ventolines als belangrijkste adviseur tot stand zijn gebracht, bedraagt inmiddels meer dan 2 GW. Dit vertaalt zich naar een energieproductie voor 2,2 miljoen gemiddelde huishoudens. Op dit moment zijn we onder meer betrokken bij Windpark Fryslân, met 89 turbines wereldwijd het grootste wind park in een meer.

Ventolines is gevestigd in Almere en in Boston.

Call Now Button