Ventolines wint Amerikaanse Ventus HSE programma van het jaar award

6-12-2021

Windturbines op zee gecombineerd met floating solar

Links naar rechts: Lorry Wagner, Director Ventolines U.S., Marco Kok, QHSE Manager Ventolines B.V.  en Mark Coplen, President of Ventolines U.S.

VENTOLINES WINT ‘HSE PROGRAM OF THE YEAR AWARD’

App creëert kansen voor meer dialoog en potentieel voor verbetering van veiligheidsprestaties

Washington, 22 november 2021 – Ventolines heeft de ‘HSE (Health, Safety & Environment) Program of the Year Award’ gewonnen tijdens de Ventus Awards. De eerste editie van dit evenement werd georganiseerd door het ‘Business Network for Offshore Wind’. Ventolines wint deze prijs voor de succesvolle implementatie van de Gemba-app. Deze app voorkomt ongevallen en verwondingen op de werkplek, vergroot het veiligheidsbewustzijn en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Liz Burdock, president en CEO van het Business Network for Offshore Wind tijdens het Ventus Awards Gala: “De Gemba-app van Ventolines is een ingenieuze app waarmee op een snelle manier kwaliteits- en veiligheidswaarnemingen door meerdere partijen kunnen worden ingediend en beoordeeld. Dit vinden we zeer indrukwekkend en verdient daarom deze prijs. De app creëert de mogelijkheid voor meer dialoog, en potentieel voor verbetering van de veiligheidsprestaties.”

Marco Kok, QHSE Manager van Ventolines: “In deze snelgroeiende markt is veiligheid een primair aandachtspunt. De ‘Gemba Observations Application’ van Ventolines is toepasbaar in alle bouwsectoren en fasen van duurzame energieprojecten. Gemba bewaakt de veiligheid op de werkvloer en de conditie van materieel. Hierdoor worden projecten transparanter, veiliger, sneller en efficiënter.”

Meer informatie over de Gemba-app is op te vragen via gemba@ventolines.nl.

Criteria voor HSE Program of the Year Award

  • Het project gaat verder dan de standaard HSE-programma’s, wat resulteert in meer impact binnen een organisatie.
  • Demonstreert innovatie, investeringen en implementatie van het HSE-beleid.
  • Toont als resultaat van het project een meetbare, duurzame verandering.
  • Het programma is een inspiratie voor andere offshore windbedrijven.
  • Het programma heeft geleid tot het ontstaan van nieuwe vaardigheden, kennis of ervaringen.

The Ventus Awards Gala

Het Ventus Awards Gala wordt georganiseerd door het ‘Business Network Offshore Wind’. In Washington D.C. worden de Ventus Awards uitgereikt tien genomineerden die een weg banen om de offshore windindustrie vooruit te helpen met hun innovatieve, collaboratieve en baanbrekende werk. De Ventus Awards eren mensen en organisaties die de kracht van wind belichamen om de industrie op koers te zetten voor een nieuwe en betere toekomst. Of het nu producten, programma’s of technologie zijn waarmee we wind kunnen gebruiken om het leven van de mensen om ons heen te verbeteren door middel van schone energie en een veiliger milieu.

https://www.offshorewindus.org/ventusawards/

Ventolines

Ventolines begeleidt opdrachtgevers bij de ontwikkeling, bouw en het beheer van inmiddels meer dan 2 GW geïnstalleerd vermogen duurzame energie. We hebben zowel ervaring op land als in het water en werken aan oplossingen voor zon-, wind- en systeemintegratieprojecten.

Ons team

Ventolines is met een team van meer dan 100 medewerkers een actieve speler in de wereld van de duurzame energieprojecten. We zijn daadkrachtig, vakkundig en inventief en hebben een diepe en brede kennis van de energiesector én van duurzame energie in het bijzonder. Binnen Ventolines werken we integraal samen met onze eigen ingenieurs, juristen, communicatieadviseurs, bedrijfskundigen en financieel specialisten. Zo helpen we opdrachtgevers over de gehele breedte van een project vooruit.

Meer dan 20 jaar ervaring

Ventolines is al vele jaren betrokken bij de ontwikkeling, bouw en het beheer van duurzame energieprojecten, zowel op land als in het water. Denk bijvoorbeeld aan Windpark Drentse Monden en Oostermoer en het grootste Nederlandse windpark op land Windplan Groen. Ook waren we verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en beheer van Windpark Westermeerwind en ’s werelds grootste windpark in een meer Windpark Fryslân.

Vooruit met duurzame energie

Ventolines heeft een duidelijke missie: we streven naar een wereld waarin duurzame energievoorzieningen waardevol zijn voor iedereen. Of het nu gaat om coöperaties, buurtverenigingen, investeerders, boeren, energieleveranciers, overheden of consumenten. In onze wereld brengt duurzame energie iedereen vooruit.

Om dit te bereiken ontwikkelen, bouwen en beheren we duurzame energieprojecten. Met goed zicht op de belangen en wensen van alle betrokkenen. We ontwerpen een heldere route naar het gewenste eindresultaat en begeleiden onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners op die weg daarnaartoe. We voelen ons eigenaar en verantwoordelijk voor iedere fase van een project en hebben oplossingen voor de uitdagingen die op ons pad komen. Samen een succesvol resultaat realiseren, daar gaat het ons om. Zo brengt duurzame energie iedereen vooruit.

Call Now Button