Windpark

Nij Hiddum-Houw

Over dit project

Windpark Nij Hiddum-Houw is gelegen bij de kop van de afsluitdijk en wordt omschreven als één van de beste windlocaties van Nederland. Windpark Nij Hiddum-Houw bestaat straks uit 9 windmolens die de zestien windmolens die er nu staan vervangen. De groene stroom van de windmolens is straks beschikbaar voor mens en bedrijf, maar de productie komt overeen met de hoeveelheid stroom die 46000 huishoudens jaarlijks verbruiken.

Het windpark wordt gezamenlijk ontwikkeld. Vattenfall wordt eigenaar van vier van de negen windmolens. Gooyum Houw BV, een samenwerkingsverband van 45 particulieren en bedrijven uit de omgeving, bezit de overige vijf. De bedoeling is dat de directe omgeving in ongeveer 25% van het project kan participeren. De initiatiefnemers zullen de mogelijkheden voor participatie samen vormgeven met de omgevingsadviesraad (OAR). Deze behartigt en benoemt de verschillende belangen uit de omgeving.

De eerste bouwwerkzaamheden zijn al in december 2020 begonnen. Deze bestaan voornamelijk uit het aanleggen van kraanopstelplaatsen, bouwwegen en paden. Daarna beginnen we met de bouwwerkzaamheden voor de funderingen en constructies van de windmolens. Vervolgens wordt de netaansluiting aangelegd. In de tweede helft van 2022 verwachten we de eerste groene elektriciteit te kunnen opwekken.

Ventolines is projectmanager van het windproject en was verantwoordelijk voor de engineering en de contractering van de parkwegen, kraanopstelplaatsen, elektrische werken, windturbines en fundaties. Ook is Ventolines verantwoordelijk voor de bouwbegeleiding.

Voor meer informatie: www.nijhiddumhouw.nl

9
turbines

36
MW

Onshore
Nederland

Call Now Button