Zonnepark

Woudhuizermark

Over dit project

Zonnepark Woudhuizermark omvangt een gebied van ongeveer 13 hectare en is gelegen aan de zuidoostkant van Apeldoorn, in de oksel van de autoweg N345 en de autosnelweg A50, ten westen van het bedrijventerrein de Ecofactorij. Zodra het operationeel is kan dit kan dit zonnepark naar verwachting jaarlijks ongeveer 9.500 megawattuur aan stroom opleveren, vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 3.200 huishoudens.

 Het zonnepark was oorspronkelijk een initiatief van twee agrarische ondernemers in de omgeving van Apeldoorn. Op de agrarische gronden wilden zij in samenwerking met de omgeving een zonnepark realiseren. Voor de ontwikkeling van het zonnepark schakelden zij de hulp in van Ventolines.

De afgelopen jaren hebben de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne de haalbaarheid van zonneparkprojecten echter fors veranderd.  De prijzen voor materiaal en arbeid, rente en stroomprijzen stegen hard en de doorontwikkeling en realisatie van het zonnepark in eigen beheer was uiterst onzeker.  Uiteindelijk hebben de initiatiefnemers besloten om dit zonnepark te verkopen en zijn zij zeer content met de verkoop aan Enovos Green Power Nederland.

Dankzij de integrale manier van werken, met alle benodigde expertise zelf in huis, heeft Ventolines de initiatiefnemers tijdens de diverse projectfasen en marktontwikkelingen, inclusief de verkooptransactie, op effectieve wijze kunnen begeleiden.

Voor meer informatie: zonneparkwoudhuizermark.nl

Call Now Button