Ventolines is nieuwe sponsor van het Solar Team van de TU Delft studenten

29-06-2021

Almere, juni 2021 – Ventolines is de nieuwe co-sponsor van het Solar Team van de TU Delft studenten. Vandaag ondertekenen beide partijen de sponsorovereenkomst. De gezamenlijke ambitie om met duurzame-energievoorzieningen de energietransitie vooruit te brengen, bindt beide partijen. Daarnaast herkent Ventolines zich in de inventiviteit en daadkracht waarmee de studenten naar oplossingen zoeken om hun doel te bereiken.

Anne de Groot, oprichter Ventolines: “Bij het Ventolines team worden de races van de Nuna’s van de TU Delft actief gevolgd. Dit vanuit de behaalde overwinningen maar ook vanwege de ambitie en innovatievermogen van de studententeams. Toen we het nieuws hoorden dat de race in Australië dit jaar niet doorging, toonde het Solar Studententeam daadkracht. Juist de wijze hoe de studenten met deze tegenslag wisten om te gaan en naar oplossingen te zoeken, is voor ons een belangrijke reden om met hen dit partnership aan te gaan. Ventolines houdt van uitdagende projecten en we kijken uit naar de de samenwerking.”

Ook het Solar Team van de TU Delft is enthousiast over de nieuwe partner. Christiaan Wiers (teamleider): “Werken met een partij die gespecialiseerd is in duurzame energie, sluit aan bij de drijfveren van het team. Wij willen de wereld inspireren met onze  duurzame en innovatieve Nuna 11 en daarmee ons steentje bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. We zijn heel blij met hun steun en heten Ventolines dan ook van harte welkom bij ons team.”

Over Ventolines

Opgericht in 2007 is Ventolines inmiddels uitgegroeid tot een zakelijke dienstverlener van integrale oplossingen op het gebied van duurzame energie. Vanuit een fundament van diepe en brede kennis van de energiesector en van duurzame energie in het bijzonder leveren we producten en diensten in alle projectfases van wind-, zon- en systeemintegratie projecten, zowel op het land als in het water.

Doordat we binnen Ventolines nauw samenwerken met meer dan 100 ingenieurs, bedrijfskundigen, communicatieadviseurs en juridisch en financieel specialisten, kunnen we vanuit een integrale benadering opdrachtgevers in alle projectfases adviseren en ondersteunen.

Het opgestelde vermogen van onze portfolio aan projecten bedraagt inmiddels meer dan 2 GW. Dit vertaalt zich naar een energieproductie voor 2,2 miljoen gemiddelde huishoudens.  Op dit moment zijn wij onder andere betrokken bij Windpark Fryslân, met 89 turbines wereldwijd het grootste wind park in een meer.

Ventolines is gevestigd in Almere en is ook actief in de Verenigde Staten.

Het Solar Team van de TU Delft

Het Solar Team is een zelfsturend team van studenten van de TU Delft. Anderhalf jaar zetten de zeventien leden van het NUNA 11 Solar team hun studie opzij om zich volledig te focussen op ontwerp en bouw van de zonneauto Nuna 11. De Nuna 11 is de 11ezonneauto die die volledig rijdt op zonne-energie en door studenten van de TU Delft is ontwikkeld.

Het Solar Team strijdt met de Nuna’s al jaren mee aan de top van het zonneracen. Van haar laatste tien deelnames aan de Bridgestone World Solar Challenge in  Australië heeft het Solar Studententeam er zeven gewonnen!

Dit jaar gaat de zonnerace in Australië helaas niet door vanwege de coronapandemie. Als alternatief is het Solar Team samen met andere betrokkenen de mogelijkheden aan het onderzoeken naar een zonnerace in Marokko. Er is goede hoop dat deze eind oktober plaats zal vinden.

 

Call Now Button