ECN Energy Facilities

Over dit project

Verkoop van ECN Wind Energy Facilities

Ventolines heeft de aandeelhouders van onshore windpark Kroningswind begeleid in de 100% verkoop van ECN Wind Energy Facilities (EWEF) aan de Duitse duurzame energie investeerder Connected Infrastructure Capital (CIC).

EWEF, opgericht door onderzoeksinstituut ECN (now part of TNO), is een uniek windpark omdat het een combinatie is van een operationeel windpark (8 Vestas V126 wind turbines) en een windpark (9 turbineposities) met een volledig ontwikkelde infrastructuur voor het testen van prototype wind turbines. Het testwindpark wordt verhuurd aan wind turbine leveranciers om prototypes te testen en om type certificering te behalen.

Ventolines heeft haar klant gedurende het gehele verkoopproces begeleid inclusief de verkoopstrategie, -proces en verkooppropositie, onderhandelen en structuren van de transactie, faciliteren van due diligence, onderhandelen van transactiedocumentatie en begeleiden van de transactie naar closing.

Voor dit atypische project voor investeerders in duurzame energie was het essentieel om aan de voorkant goed onderzoek te doen naar de potentieel geïnteresseerde investeerders en om de risico’s en businesscase van de windturbine test faciliteit goed te onderbouwen en te presenteren. Met deze aanpak hebben we begrip en brede interesse weten te wekken onder de geïdentificeerde investeerders, waarmee de kans op een goede transactie in een korte tijd aanzienlijk is vergroot.

 

17
turbines

65
MW

Onshore
Wieringermeer

Call Now Button