Windpark

De Drentse Monden en Oostermoer

Over dit project

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer bestaat uit 45 windturbines en levert jaarlijks groene stroom voor ongeveer 225.000 huishoudens. Daarmee zou bijvoorbeeld al de hele provincie Drenthe van stroom kunnen worden voorzien (de provincie Drenthe telt 216.000 huishoudens). Het windpark is gelegen in het noordelijke deel van de Drentse Veenkoloniën in de provincie Drenthe, in gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze.

In de Drentse Veenkoloniën zijn vele agrariërs gevestigd die hun bedrijfsactiviteiten graag uitbreiden met de bouw van windturbines op hun land. Onafhankelijk van elkaar zijn er drie initiatieven ontstaan, die vervolgens zijn gaan samenwerken onder regie van het Rijk. De drie partijen zijn Duurzame Energieproductie Exloërmond, Pure Energie en Windpark Oostermoer Exploitatie. In totaal zijn er ruim 100 lokaal gevestigde, agrarische bedrijven bij betrokken.

De 45 windturbines met een tiphoogte van 210,5 meter zijn geplaatst in zes lijnopstellingen. Deze lijnen zijn verspreid over ruim 50 vierkante kilometer in het gebied van 2e Exloërmond, Nieuw-Buinen, Drouwenermond en Gasselternijveen.

Voor meer informatie: www.drentsemondenoostermoer.nl of bekijk dit filmpje over het windpark.

45
turbines

175,5
MW

225.000
huishoudens

Onshore
Nederland

Call Now Button