Windpark

Kroningswind

Over dit project

Verkoop van windpark Kroningswind

Ventolines heeft de aandeelhouders van onshore windpark Kroningswind begeleid in de verkoop van een meerderheidsaandeel in het project aan de Belgische beursgenoteerde infrastructuur investeerder TINC.

Windpark Kroningswind in de Kroningspolder op Goeree Overflakkee is een initiatief van 10 lokale boerenfamilies (www.kroningswind.nl). Het windpark bestaat uit 19 wind turbines van het type Vestas V117-4.2 MW. Op het moment van de transactie was Kroningswind in ontwikkeling waarbij onherroepelijke vergunningen, grondrechten en SDE+ subsidie reeds verkregen waren. Windpark Kroningswind is in operatie sinds 2022.

Ventolines heeft haar klant gedurende het gehele verkoopproces begeleid inclusief het opzetten van de verkoopstrategie, -proces en verkooppropositie, onderhandelen en structuren van de transactie, faciliteren van due diligence, onderhandelen over transactiedocumentatie en begeleiden van de transactie naar closing.

Voor een project in ontwikkeling is het cruciaal om de ontwikkelingsrisico’s helder in beeld te hebben en deze adequaat te alloceren. Onze structurering heeft de risico’s goed gealloceerd leidend tot verkoopvoordelen voor de verkopers.

19
turbines

80
MW

Onshore
Goeree Overflakkee

Call Now Button