Windpark

Westermeerwind

Over dit project

In het IJsselmeer is langs de dijken van de Noordoostpolder is windpark Westermeerwind aangelegd. Het bestaat uit 48 windturbines van 3 MW, verdeeld over twee rijen langs de Westermeerdijk en één langs de Noordermeerdijk, en een transformatorstation op het land. Het windpark wekt windenergie op voor ongeveer 160.000 huishoudens. Westermeerwind is onderdeel van het Noordoostpolderwindpark met 86 windturbines in het water en op het land, langs de dijken van het IJsselmeer (www.windparknoordoostpolder.nl).

Westermeerwind B.V. heeft de bouwbegeleiding en de exploitatie van Windpark Westermeerwind uitbesteed aan Ventolines. Daarnaast verzorgt Ventolines het assetmanagement van het windpark.

Siemens heeft als hoofdaannemer het windpark gebouwd. Siemens zal het windpark minimaal vijftien jaar onderhouden. Verschillende Nederlandse bedrijven waren als onderaannemer betrokken bij het project, waaronder Van Oord en Mammoet voor de fundering en de installatie van de windturbines en VBMS (VolkerWessels Boskalis Marine Solutions) voor de bekabeling naar het transformatorstation. De stroom wordt geleverd aan Eneco.

Voor meer informatie: westermeerwind.nl

48
turbines

144
MW

Nearshore
Nederland

Foto galerij

Call Now Button