Ontmoet Ventolines op het WindEurope 2023 event in Kopenhagen

17-04-2023

Windturbines op zee gecombineerd met floating solar
Met meer dan 490 exposanten, 10.000+ deelnemers en ruim 250 sprekers belooft WindEurope 2023 de grootste editie tot nu toe te worden. Uiteraard is Ventolines erbij in Kopenhagen. Want duurzame energie vooruitbrengen, betekent dat we elkaar moeten spreken en ontmoeten en dat we onze kennis moeten delen en ervaringen uitwisselen.

We zijn nog druk met de voorbereiding, maar we nodigen u alvast uit om bij onze stand (C1-B21) langs te komen. Daar vertellen we u graag meer over de ontwikkelingen die wij het afgelopen jaar doormaakten en de voortgang van onze klantprojecten. Twee voorbeelden daarvan zijn de integratie van een gesloten distributiesysteem en nearshoring.

Uitbreiding kennis
In Nederland zien we steeds meer geïntegreerde projecten ontstaan, bijvoorbeeld een combinatie van een zonne- en windpark, tegenwoordig soms ook inclusief faciliteiten voor batterijopslag. Door die technologieën te combineren, ontstaat een extra niveau van complexiteit met telkens een unieke set aan uitdagingen.

Een van die uitdagingen is het intensief gebruikte elektriciteitsnetwerk in ons dichtbevolkte land. Dat komt enerzijds door de stijgende vraag naar elektriciteit, maar ook doordat steeds meer aanbieders het net bevoorraden. Netbeheerders vragen ons in aanloop naar nieuwe projecten mee te denken in oplossingen om energie stapsgewijs aan te leveren of het net te helpen balanceren.

Gesloten distributiesysteem
Zo ontstond bij Windplan Groen de noodzaak tot het ontwikkelen van een passende netaansluiting binnen dit plan, zodat individuele windparken gebundeld hun energie kunnen aanleveren. Ventolines heeft als projectadviseur de samenwerking tussen alle partijen gecoördineerd om een gesloten distributiesysteem (GDS) tot stand te brengen. In maart 2023 is ‘Gesloten Distributiesysteem Groen’ officieel geopend.

Speciale uitdagingen bij het integreren van een GDS zijn de technische aanpassingen (bijvoorbeeld het transformatorstation) en de extra stap die nodig is in de contractering van alle partijen op financieel, fiscaal en juridisch gebied.

Nearshoring
Offshore windparken zijn groot en complex en wereldwijd is er inmiddels al veel ervaring opgebouwd in de sector. Relatief nieuw is nearshoring; windparken bouwen in grote meren. Die vraag zal groeien en Ventolines is naast de uitdagingen die elk project kent ook bekend met de praktische uitdagingen van nearshoring. De centrale vraag luidt daarbij altijd: ‘Hoe kunnen we zorgen voor veilige, maatschappelijk aanvaardbare en tegelijkertijd rendabele projecten?’

Systeemintegratie
Het integreren van diverse technologieën is nu misschien nog niet urgent voor regio’s buiten dichtbevolkte gebieden. Echter, om de klimaatdoelen wereldwijd te behalen en te beantwoorden aan de groeiende vraag naar energie, groeit ook de noodzaak om systemen te integreren. Overal in de wereld. Nu al voorbereidingen treffen in uw project, scheelt over enkele jaren tijd, geld en moeite om opnieuw aan wettelijke voorwaarden te voldoen.

Dat is waar we bij Ventolines graag in vooruit lopen. We kunnen voldoen aan de vraag van vandaag, maar we willen ook al de uitdagingen van de toekomst het hoofd kunnen bieden.

Kom hierover met ons van gedachten wisselen tijdens WindEurope 2023. U kunt ons vinden op Stand C1-B21. Van projectontwikkeling tot de bouw en van asset management tot exploitatie. We delen graag onze kennis en zijn benieuwd naar uw verhalen en vragen.

Wilt u alvast een afspraak maken voor dinsdag 25 april, woensdag 26 april of donderdag 27 april 2023? Dat kan door onderstaand contactformulier in te vullen of een bericht te sturen naar info@ventolines.nl om alvast een persoonlijk gesprek met een van onze specialisten aan te vragen. We kijken ernaar uit u te ontmoeten!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Call Now Button