Eerste Amerikaanse offshore windpark zet Nederlandse kennis en expertise in

22-03-2016

Windturbines op zee gecombineerd met floating solar

Eerste Amerikaanse offshore windpark zet Nederlandse kennis en expertise in. Ventolines aan het werk voor Block Island Wind Farm

Windspecialist Ventolines uit Emmeloord gaat werken voor het eerste offshore windpark in Amerika, Block Island Wind Farm. Ventolines is gevraagd om supervisie te voeren over de installatie van de vijf windturbines aan de kust van Rhode Island[1]. Deze werkzaamheden gaan per direct van start. Ontwikkelaar Deepwater Wind koos voor een samenwerking met Ventolines vanwege de specifieke hands-on ervaring met (offshore) windprojecten die nog niet in de Verenigde Staten beschikbaar is.

Baanbrekend project

“Wij zijn trots dat we als Nederlandse speler aan dit eerste Amerikaanse offshore windpark mogen meewerken. Ventolines zet voor dit project mensen in die ook al betrokken waren bij het eerste offshore windpark in Nederland. Dit soort grensverleggende opdrachten past erg goed bij ons bedrijf en de mensen die voor ons werken. Ventolines is bijvoorbeeld ook de drijvende kracht achter de totstandkoming van Nederlands grootste windpark op het water Windpark Westermeerwind (waarvan de laatste turbine recent is geïnstalleerd en dat binnenkort volledig in bedrijf zal zijn). We zijn blij dat we met onze kennis en expertise nu ook mogen bijdragen aan de totstandkoming van dit baanbrekende internationale project. Offshore windenergie heeft veel interesse in de Verenigde Staten. Voor ons een mooie kans om onze dienstverlening uit te breiden”, aldus Anne de Groot, directeur Ventolines.

Block Island Wind Farm

Block Island Wind Farm is gepland aan de Oostkust, ongeveer 5 km ten zuidoosten van Block Island in de staat Rhode Island. Het park bestaat uit vijf windturbines van ieder 6 MW. Het gereedkomen van het park is voorzien aan het eind van dit jaar. Block Island Wind Farm is een project van de vooraanstaande ontwikkelaar van offshore windparken, Deepwater Wind. Voor meer informatie:

http://www.dwwind.com en video Block Island Wind Farm.

Call Now Button