Webinar storage en cable pooling

5-11-2021

Windturbines op zee gecombineerd met floating solar

Het net raakt voller en voller en daardoor zijn steeds meer wind- en zonneparken gedwongen om een netaansluiting te delen (cable pooling). Door daar energieopslag (zoals een batterij) aan toe te voegen kan de netaansluiting nog efficiënter worden benut. Energieopslag helpt ook bij het overbruggen van vraag en aanbod van elektriciteit en het balanceren van het net. Met de vereiste groei van wind en zonne-energie wordt energieopslag een cruciale schakel in de energietransitie. Wij zijn er van overtuigd dat in de nabije toekomst wind, zon en energieopslag standaard als één geheel worden ontwikkeld in één duurzame energiecentrale.

Ventolines heeft dit jaar een model cable pooling overeenkomst gemaakt in samenwerking met NWEA, Holland Solar en Energie Samen. In deze overeenkomst maken verschillende wind- en zonneparken afspraken over het delen van één netaansluiting. Deze overeenkomst gebruikt Ventolines inmiddels voor meerdere klanten. De overeenkomst die op dit moment gebruikt wordt is specifiek gemaakt voor wind- en zonprojecten. Daarom werkt Ventolines momenteel samen met Invest-NL en Energy Storage NL om ook een overeenkomst te maken die geschikt is voor energieopslag. Naar verwachting wordt de overeenkomst in april 2022 beschikbaar gemaakt. Door deze overeenkomst te schrijven proberen wij barrières weg te nemen en de energietransitie te versnellen.

Op 25 november van 10:30 tot 12.00 uur organiseert Energy Storage NL een online meeting waarin Ventolines de concept overeenkomst presenteert en ideeën en feedback ophaalt uit de sector. De presentatie wordt gegeven door Rens Savenije (business lead systeemintegratie), Elisabetta Aarts (director legal services) en Redmar Damsma (senior legal counsel), allen werkzaam bij Ventolines.

Aanmelden voor deze meeting kan door een mail te sturen naar info@energystoragenl.nl. Klik hier voor het nieuwsbericht van Energy Storage NL. Wil je uitzoeken hoe cable pooling of energieopslag voor jouw projecten kan werken, neem dan contact op met Rens Savenije, renssavenije@ventolines.nl, en bekijk hier de pagina over systeemintegratie op onze website. Klik hier voor meer achtergrond informatie over de cable pooling overeenkomst.

 

Call Now Button