Ventolines geselecteerd als finalist voor Ventus Awards

14-11-2022

Ventus Awards Logo

Met veel trots delen we mee dat Ventolines dit jaar finalist is voor de Amerikaanse Ventus Award for Advancement in Project Siting & Development. De vogel en vliegtuig radar systemen die Ventolines heeft geïntegreerd in het Windpark Fryslân project maken het een van de meest geavanceerde projecten ter wereld. Tijdens het Ventus Awards gala op 17 November worden de winnaars bekend gemaakt.

In 2021 won Ventolines al de ‘HSE (Health, Safety & Environment) Program of the Year Award’ voor de succesvolle implementatie van de Gemba-app. Deze app voorkomt ongevallen en verwondingen op de werkplek, vergroot het veiligheidsbewustzijn en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Liz Burdock, president en CEO van het Business Network for Offshore Wind tijdens het Ventus Awards Gala: “De Gemba-app van Ventolines is een ingenieuze app waarmee op een snelle manier kwaliteits- en veiligheidswaarnemingen door meerdere partijen kunnen worden ingediend en beoordeeld. Dit vinden we zeer indrukwekkend en verdient daarom deze prijs. De app creëert de mogelijkheid voor meer dialoog, en potentieel voor verbetering van de veiligheidsprestaties.”

The Ventus Awards

De Ventus Awards worden georganiseerd door het ‘Business Network Offshore Wind’. Het netwerk reikt tien Ventus Awards uit aan genomineerden die een weg banen om de offshore windindustrie vooruit te helpen met hun innovatieve, collaboratieve en baanbrekende werk. De Ventus Awards belonen mensen en organisaties die de kracht van wind belichamen om de industrie op koers te zetten voor een nieuwe en betere toekomst. Of het nu producten, programma’s of technologie zijn waarmee we wind kunnen gebruiken om het leven van de mensen om ons heen te verbeteren door middel van schone energie en een veiliger milieu.

The Award for Advancement in Project Siting & Development

Deze award wordt toegekend aan een persoon, team of bedrijf dat een technologie of proces heeft ontwikkeld of een immense inspanning en samenwerking heeft getoond om het risico, de cyclus of het tijdschema voor de ontwikkeling van offshore-windprojecten te bevorderen of te verminderen.

Call Now Button