GIS maakt projectontwikkeling slagvaardiger

18-12-2018

Windturbines op zee gecombineerd met floating solar

Wind- en zonne-energie projecten draaien om het verwerken van veel informatie. Voorbeelden hiervan zijn turbineposities, netaansluitingen, layouts van zonneparken of bestemmingsplannen. Deze informatie wordt met GIS in één oogopslag inzichtelijk gemaakt. Door het gebruik van deze systemen kan Ventolines snel schakelen binnen projecten. Vanaf de start van een project worden belemmeringen in kaart gebracht en op basis daarvan kan Ventolines de klant adviseren of een windturbine op een andere plaats moet komen en wat de effecten zijn van kleinere en grotere verplaatsingen. GIS maakt projecten slagvaardig doordat klanten informatie overzichtelijk gepresenteerd krijgen. GIS staat voor Geografisch Informatie Systeem.

Ook voor zonne-energie is het gebruik van GIS belangrijk. Klanten uit heel Nederland stellen ons bijvoorbeeld de vraag of hun percelen aantrekkelijk zijn voor zonne-energie. Met GIS kan Ventolines snel een overzicht en diverse scenario’s berekenen en bekijken voor de klant. Kaarten geven een duidelijk overzicht van de mogelijkheden.

Het geproduceerde kaartmateriaal kan gemakkelijk aangepast worden aan de wens van de klant: een overzichtskaart voor een project, een duidelijke routebeschrijving of een data-analyse. Met GIS kan Ventolines door middel van eigen plugins en methodieken in een kort tijdsbestek materiaal van hoge kwaliteit leveren aan de klanten.

Contactpersonen:

Guus Mulder, ontwikkelaar wind- en zonne-energie

Hendrik Kinderman, ontwikkelaar wind- en zonne-energie

Call Now Button