Windpark Fryslân wint Europese onderwijsprijs voor virtuele rondleiding Wie Watt Windenergie

24-06-2022

Transformatorstation Breezanddijk

De virtuele rondleiding van Wie Watt Windenergie bij het transformatorstation in Breezanddijk heeft de internationale Comenius EduMedia Award gewonnen. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie reikt jaarlijks awards uit aan innovatieve Europese multimediale onderwijsproducten.

Wie Watt Windenergie, gemaakt in samenwerking met Podium, is een virtuele rondleiding door het transformatorstation van Windpark Fryslân en biedt bezoekers een kijkje achter de schermen. Vanuit de glazen corridor van het unieke transformatorstation kun je de enorme transformatoren zien. Door het scannen van een QR-code komen deze ineens tot leven!

De virtuele rondleiding is in drie talen beschikbaar (Nederlands, Engels en Duits) en te bekijken via: http://windparkfryslan.pogotours.nl/. Wil je hem op locatie bekijken dan ben je van harte welkom bij ons unieke transformatorstation op de Afsluitdijk bij Breezanddijk

Windpark Fryslân is wereldwijd het grootste windpark in een binnenwater. Het windpark bestaat uit 89 turbines van 4,3 megawatt (MW). Op jaarbasis produceert WPF zo’n 1,5 terawattuur (1.500.000 megawattuur). Dit is ongeveer 1,2% van het Nederlandse elektriciteitsverbruik en dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 500.000 huishoudens. Klik hier voor meer informatie over Windpark Fryslân.

Call Now Button